Bony Joint Formula
zoom_out_map
chevron_left chevron_right

Bony Joint Formula

Bony Joint Formula is a high-quality preparation, which is applicable at dogs and cats with joint and articular capsule. 

  • 300 GR
  • 500 GR
40,95 € Com IVA 40,95 € (sem IVA)
De: 40,95 €
Com IVA
local_shipping *Frete grátis a partir de €100, - enviado com a UPS.

ad.jpg

Pague online com segurança através do seu próprio banco.
*Frete grátis desde €100, -
Entrega rápida

Bony Joint Formula

Complementary feeding for dogs and cats.

Bony Joint Formula is a high-quality preparation, which is applicable at dogs and cats with joint and articular capsule. 

Composition: Glucosamine HCL, MSM (Methylsulfonylmethane), Chondroitin sulphate, Vitamins, Temoe Lawak, Nettle.

Analytical components and levels: Crude protein 6,1%, Crude fibre 0,26%, Crude fat 0,29%, Crude ash 15,45%, Moisture 13,5%,  Starch 1,9%.

Nutritional additives per kg: 187.500 mg Glucosamine, MSM (methylsulfonylmethane) 156 250 mg chondroitin sulphate 62.500 mg. vitamins, pro-vitamins: 96,88 mg vitamin B1, vitamin B2 (E101) 109.38 mg, vitamin B6 (3a831 337.5 mg, 4074.5 ug vitamin B12, vitamin C (E300) 6329.4 mg, vitamin E (3a700) 4658.87 mg biotin 15601.56 ug, 102,916.69 ug folic acid, niacin 5145.8 mg, 600 mg vitamin K3, vitamin B5 1,440 mg, 600 mg of inositol, choline bitartrate 4,000 mg trace elements:. Mn gluconate 2.200 mg , K-iodide 100 mg, Co-sulphate 200 mg, Zn-gluconate 800 mg, Fe-gluconate 2.000 mg, Cu-gluconate 400 mg, chloride mg 8641.25, 5208.3 mg of potassium, sodium 5598.9 mg, magnesium 3906.3 mg.

Dosage: 10 grams per 30 kilogramme body weight. 1x per day, providing daily. 1 scoop is ca. 10 gram. 

Bony Joint Formula can be combined with Bony Omega 3 oil.

Available in: 300, 500 gr.

BF001059
8718469140589

Frete

Os pedidos dentro da Holanda:

* Ordens entre 0,- euro e 50,- euro transporte 6,- Euro.

* Encomendas acima de 50,- euro os custos de transporte 0,- euro (gratuito).

Nota: 

* Embarques superior a 10 kg pode ter custos de transporte diferente.

* As remessas são enviadas com a UPS como padrão, mas podem variar de acordo com o pedido e local.

Ordens de fora da Holanda, a União Europeia:

* Ordens entre 0,- euro e 25,- euro a custos de envio 12,50 euro.

* Ordens entre 25,- euro e 50,- euro a custos de envio 9,50 euro.

* Ordens entre 50,- euro e 75,- euro a custos de envio 7,50 euro.

* Ordens entre 75,- euro e 100,- euro a custos de envio 5,50 euro.

* Encomendas acima de 100,- euro transporte 0,- euro (gratuito).

Nota: 

* Embarques superior a 10 kg pode ter custos de transporte diferente.

* As remessas são enviadas com a UPS como padrão, mas podem variar de acordo com o pedido e local.

* Não somos responsáveis ​​pelos direitos de importação sobre os embarques para o país de destino.

Encomendas fora da União Europeia:

* Os custos dependem do destino.

* As remessas são enviadas com a UPS como padrão, mas podem variar de acordo com o pedido e local.

* Não somos responsáveis ​​pelos direitos de importação sobre os embarques para o país de destino.

Pagamento:

Pagamento feito com antecedência, ou os pagamentos das compras ou no recebimento da encomenda por transferência bancária para a conta bancária.

Holanda:

Rabobank, 130679976 

IBAN: NL61RABO0130679976 

BIC-code: RABONL2U

   

Dentro de 14 dias informando o número da nota fiscal. Ver artigo 13 º das Condições Gerais.

Retorna:

Somente produtos em recipientes fechados e levado de volta intacto. Os custos de transporte para a sua própria conta. Ver artigo 6 º e os termos e condições adicionais.

Dossier gewrichtsproblemen


Dit dossier heeft tot doel inzicht te verschaffen in de mogelijke behandelwijzen van osteoartritis. Hierbij is als uitgangspunt de holistische benadering van het probleem gekozen.

We kunnen gewrichtsaandoeningen globaal onderscheiden in acute en chronische gewrichtsaandoeningen. Acute gewrichtsaandoeningen zijn meestal het gevolg van een trauma of infectie. Dit zijn aandoeningen die doorgaans goed reageren op de zgn. NSAID’s. Dit zijn de veel gebruikte moderne pijnstillers. Doorgaans zijn de klachten hiermee vrij snel verholpen. In dit artikel willen we echter vooral aandacht besteden aan de behandeling van chronische gewrichtsaandoeningen. De oorzaken van chronische gewrichtsaandoeningen kunnen voortkomen uit acute aandoeningen, maar in andere gevallen ligt de oorzaak in erfelijke factoren, auto-immuunaandoeningen, overgewicht of overmatige belasting.

In geval van chronische gewrichtsaandoeningen is het natuurlijk belangrijk om te komen tot een juiste diagnose van de aandoening. In een aantal gevallen zal door operatief ingrijpen verslechtering van de situatie kunnen worden voorkomen. Gewrichtsproblemen komen regelmatig voor bij de hond. Maar liefst 20% van de honden van 1 jaar en ouder heeft in meer of mindere mate last van (osteo)artrose.

De meeste gewrichtsproblemen komen voor bij oudere honden en bij jonge honden van de grote rassen. Deze laatste groep heeft namelijk een langere groeiperiode en is door het lichaamsgewicht en de erfelijke aanleg gevoeliger voor groeistoornissen. Daarom is vooral voor jonge honden van de grote rassen een zorgvuldig gecontroleerde groei van belang. Een specifieke voeding met een aangepast energie- en calciumgehalte speelt hierbij een rol. Samen met een gecontroleerde hoeveelheid lichaamsbeweging tijdens de groeiperiode vormt dit de beste basis voor gezonde gewrichten.

Hoe ontstaan gewrichtsproblemen?

Gewrichtsproblemen kunnen in één of meerdere gewrichten optreden. Meestal betreft het de knie, heup, schouder of elleboog. In geval van osteoartrose ontstaan de problemen door overmatige slijtage of beschadiging van het gewrichtskraakbeen. Dit kraakbeen dient in het gewricht als een soort stootkussen, waardoor het onderliggende bot rondom het gewricht wordt beschermd. Door beschadiging van het kraakbeen verdwijnt deze beschermende laag en wordt het bot aangetast. Dit leidt tot allerlei veranderingen in het gewricht. Het gewricht wordt dikker, minder goed bewegelijk en de spieren erom heen verslappen door het verminderde gebruik. Dit geheel van verschijnselen vatten we samen onder de noemer degeneratie van het gewricht.

Als we deze artrose nader beschouwen dan zien we dus een degeneratieve gewrichtsziekte met een chronisch en progressief verloop. Er treden pathologische veranderingen op in de bewegende gewrichten die vergezeld gaan met klinische tekenen van pijn en bewegingshinder. Arthrose of osteoarthritis (OA) wordt in verband gebracht met het verval (degeneratie) van gewrichtskraakbeen en verlies van proteoglycaan en collageen, woekering (proliferatie) van nieuw bot en een in ernst wisselende ontstekingsreactie. Het behandelingsplan van Osteoarthritis dient te bestaan uit gewichtsbeheersing en optimalisering, passende lichaamsbeweging en gebruik van ontstekingsremmende pijnstillers en ondersteunende voedingsmiddelen. Alleen door een goed plan van aanpak kan tot een optimaal resultaat worden gekomen. Een holistische aanpak van het probleem leidt tot een zo optimaal mogelijk resultaat.

1.Gewichtsbeheersing vermindert de belasting van de gewrichten. Honden die overgewicht hebben meer belasting van hun gewrichten waardoor de klachten kunnen verergeren.
2.Lichaamsbeweging verbetert de gezondheid van gewrichten en behoudt de mobiliteit. Bij honden met gewrichtsproblemen is bewegen noodzakelijk. “Rust roest”. Maar deze beweging moet wel aangepast zijn aan de mogelijkheden van de patiënt. Eventueel is fysiotherapie en/of APS therapie aangewezen om de mobiliteit te helpen verbeteren. Zwemmen kan ook bijdragen aan het herstel, omdat dit de spieren versterkt zonder de gewrichten te belasten.
3.Ontstekingsremmende middelen – NSAID’s verminderen de pijn.Getracht moet worden daarbij die NSAID te kiezen die voor de patiënt de minste kans op bijwerkingen heeft.
4.Bepaalde voedingsupplementen remmen de progressie van de artrose af en verzachten de pijn. Inmiddels zijn er ook specifieke diëten die toegepast kunnen worden.

Is er sprake van een chronische gewrichtsaandoening waarbij sprake is van veranderingen in het gewricht ten gevolge van artrose, dan zal in veel gevallen door de behandelende arts gegrepen worden naar eerder genoemde NSAID’s.

Laten we duidelijk zijn over de NSAID’s . We mogen ons gelukkig prijzen dat deze middelen bestaan. Immers we willen onze huisdieren niet met pijn door het leven laten gaan. Enige kanttekeningen bij het gebruik van NSAID’s is echter wel op zijn plaats.

Allereerst zullen we enkele veel gebruikte NSAID’s de revue laten passeren. Er is gekozen voor een integrale vermelding van de bijsluiter van genoemde medicijnen. Deze bijsluiters zijn niet in alle gevallen even uitgebreid. De verstrekte informatie is voor rekening van de betreffende firma’s.

Vervolgens bespreken we dat het ook kan via een natuurlijke aanpak.

 

Rimadyl

Smakelijke tabletten 20/50/100 mg. Diergeneesmiddel Reg NL 10021/10022/10023

Farmaceutische vorm: Kauwtablet.

Samenstelling: Elk tablet beval als actief bestanddeel respectievelijk 20,50 of 100 mg Carprofen

Eigenschappen: Krachtig niet-steroid ontstekingsremmer (NSAID), behorend tot de groep van de Arylpropionzuurderivaten. Rimadyl heeft sterke anti-inflammatoire, analgetische en antipyretische eigenschappen. De werking berust op de remming van de prostaglandinesynthese. Na orale toediening worden maximale plasmaspiegels bereikt na 1-3 uur.

Doeldier: hond

Indicatie: Rimadyl smakelijke tabletten zijn geïndiceerd ter vermindering van ontsteking en pijn bij de hond bij zowel acute als chronische aandoeningen van spieren en skelet, zoals osteoarthritis, alsook ter bestrijding van post-operatieve pijn.

Toedieningwijze/dosering: Voor orale toediening bij honden. 4 mg/kg lichaamsgewicht per dag.

Postoperatief: om de pijnstillende en anti-inflammatoire behandeling post operatief uit te breiden, kan de parenterale therapie met Rimadyl na 24 uur gevolgd worden door Rimadyl tabletten in een enkele dosering van 4 mg/kg/dag gedurende 5 dagen. 

Andere indicaties: 4 mg/kg lichaamsgewicht per dag. Dagdosis verdeeld over 2 giften.

Waarschuwingen: De voorgeschreven dosis gedurende de behandeling dient niet te worden overschreden. Niet gebruiken bij dieren die lijden aan hartaandoeningen, lever- of nieraandoeningen, wanneer er aanwijzingen zijn voor gastro-intestinale ulceratie of bloedingen, bloedafwijkingen of overgevoeligheid voor het product.

Geen ander NSAID tegelijkertijd toedienen of binnen 24 uur na toediening van carprofen. Carprofen bindt zich in hoge mate aan plasma-eiwitten, waardoor het concurreert met andere middelen die ook sterk plasma-eiwit gebonden zijn. Dit kan leiden tot toxische effecten. Alleen voor gebruik bij de hond. Niet gebruiken bij katten.Daar Rimadyl smakelijke tabletten graag gegeten worden dienen ze op een veilige plaats bewaard te worden. Als er grote hoeveelheden opgenomen worden, kunnen er ernstige bijwerkingen ontstaan. Als u uw hond (of kat) er van verdenkt Rimadyl Smakelijke tabletten meer dan de voorgeschreven dosis te hebben opgenomen, neemt u dan contact op met uw dierenarts. De veiligheid van Rimadyl Smakelijke tabletten toegediend tijdens de dracht is nog onvoldoende onderbouwd.

Bijwerkingen: Experimentele en klinische bewijzen geven aan, dat bij gebruik van carprofen bij de hond gastro-intestinale ulceratie zeldzaam is en alleen voorkomt bij doseringen ver boven de therapeutische dosering.

Overige informatie: Klinischonderzoek bij de hond heeft uitgewezen dat er zelden bijwerkingen optreden bij gebruik van Rimadyl Smakelijke tabletten. Er kunnen zich echter bij individuele gevallen, zoals bij alle NSAID’s , gastrointestinale klachten voordoen en er wordt incidenteel ook melding gemaakt van lever- en nieraandoeningen en dermatologische klachten. Wanneer deze bijwerkingen zich voordoen, dient de therapie gestaakt te worden en het dier, indien nodig, aanvullend behandeld te worden.

Verpakkingen van 20 en 100 tabletten.

Fabrikant: Pfizer Animal Health B.V

 

Motricit

Samenstelling: Bevat per tablet: 100 mg/ 400 mg ibuprofen.

Eigenschappen: Ibuprofen is een niet-steroïde ontstekingsremmer met een pijnstillende en koortsverlagende werking.

De werkzaamheid is gebaseerd op remming van prostaglandine, een stof die vrijkomt in het pijnproces. Prostaglandine veroorzaakt ontsteking, pijn en koort terwijl het processen, die kraakbeen- en/of botbeschadiging veroorzaken, stimuleert.

Doeldieren/indicaties: Bij de hond: Met ontsteking en pijn gepaard gaande aandoeningen van het bewegingsapparaat, zoals: rheumatoide arthritis, arthose, trauma cervicale, thoracale- en lumbale arthrose, hernia nucleus pulposis, tendinitis. Pijnbestrijding na tandheelkundige- en andere ingrepen in de mondholte.

Toedieningswijze/dosering: Hond: 4 mg ibuprofen per kg l.g. per dag, verdeeld over twee of meerdere toedieningen. Bij acute aandoeningen kan de dosering worden verdubbeld. Oraal toedienen.

Bij een dosering van 8 mg per kilogram lichaamsgewicht per dag, Motricit maximaal 14 dagen achtereen gebruiken.

Bijwerkingen: Voorbijgaande tekenen van nierinsufficiëntie, zich uitend in albuminurie (eiwit in de urine); Maagdarmklachten: misselijkheid, braken, gastritis, maagdarmbloeding, diarree.

Contra-indicaties: Gastro-intestinale ulcus (maagdarmzweer)

Waarschuwingen: Motricit 100 niet toedienen aan honden lichter dan 6 kg. Motricit 400 niet toedienen aan honden lichter dan 25 kg

Bewaring: 4 jaar bij kamertemperatuur (15-25 Graden Celcius). In blisterverpakking bewaren.

Motricit 100 Reg NL 2914 / Motricit 400 Reg NL 2633

Producent : Virbac Laboratories S.A. Carros, Frankrijk.

 

Tolfedine

Samenstelling : Tolfenamzuur 6mg en 60 mg

Niet steroïd anti-inflammatoir

Indicatie:
Hond:

pijnbestrijding en remming van acute ontstekingsreactie welke beperkt is tot de weke delen.
bij locomotiestoornissen na trauma;
bij acute opflikkering van arthrosis;
postoperatief na orthopaedische ingrepen en tumorexcisie.

Kat:

pijnbestrijding en remming van acute ontstekingsreactie welke beperkt is tot de weke delen;
bij locomotiestoornissen na trauma;
bij acute opflikkering van arthrosis;
als aanvullende/ondersteunende therapie bij aandoeningen van de lagere urinewegen, indien gepaard gaande met pijn en ontsteking;
postoperatief en bij verwondingen.

Dosering: 3-6 mg tolfenamzuur per kg lichaamsgewicht, twee maal daags, gedurende 3-5 dagen.

Toedieningswijze: oraal

Bewaring: bij kamertemperatuur (15-25 C)

Reg NL 3128

Fabrikant: Vétoquinol S.A.

 

Metacam

1,5 mg/ml suspensie voor oraal gebruik voor honden. Bevat Meloxicam 1,5 mg/ml overeenkomend met 0,05 mg per druppel.

Doeldier waarvoor het diergeneesmiddel bestemd is: Honden

Indicaties: Verlichting van ontsteking en pijn in zowel acute als chronische aandoeningen van het bewegingsapparaat.

Dosering: De aanvangsbehandeling is een éénmalige dosis van 0,2 mg meloxicam per kg lichaamsgewicht op de eerste dag. De dagelijkse behandeling dient, met een interval van 24 uur, te worden voortgezet met een orale onderhoudsdosering van 0,1 mg meloxicam per kg lichaamsgewicht, éénmaal per dag.

Wijze van toediening en de toedieningsweg: Goed schudden voor het gebruik. Dient te worden toegediend gemengd met voer.. De suspensie kan óf met het druppelflesje ( voor zeer kleine rassen) óf met het Metacam maatspuitje dat is meegeleverd in de verpakking worden toegediend. Het druppelflesje zorgt voor 0,05 mg meloxicam per druppel (met andere woorden een dosering van 0,1 mg meloxicam/kg lichaamsgewicht komt overeen met 2 druppels/kg lichaamsgewicht). De spuit past op het flesje en heeft een verdeling op basis van het kg lichaamsgewicht dat overeenkomt met de onderhoudsdosering (met andere woorden: 0,1 mg meloxicam/kg lichaamsgewicht). Dus voor de eerste dag is twee maal onderhoudsdosering nodig. De therapie kan ook worden gestart met Metacam 5mg/ml oplossing voor injectie. Een klinisch effect wordt meestal binnen 3-4 dagen waargenomen. De behandeling dient te worden gestaakt wanneer er na uiterlijk 10 dagen geen klinische verbetering optreedt. Vermijd contaminatie tijdens het gebruik.

Aanwijzingen voor een juiste dosering: De nauwkeurigheid van doseren verdient speciale aandacht. Volg de instructies van de dierenarts nauwkeurig op.

Contra-indicaties: Niet gebruiken bij drachtige of melkgevende dieren. Niet voor gebruik bij dierendie lijden aan gastro-intestinale afwijkingen zoals irritatie en bloedingen, verminderde lever-, hart-, of nietfunctie en stollingsstoornissen of bij dieren waarbij een individuele overgevoeligheid voor het product is gebleken. Niet gebruiken bij honden jonger dan 6 weken.

Bijwerkingen: Typische bijwerkingen van NSAID’s zoals vermindering van de eetlust, braken, diarree, occult faecaal bloed en apathie werden af en toe gemeld. Deze bijwerkingen komen doorgaans in de eerste behandelingsweek voor en zijn in de meeste gevallen van voorbijgaande aard en verdwijnen na het staken van de behandeling, maar kunnen in zeer zeldzame gevallen ernstig of fataal zijn. Indien U andere bijwerkingen vaststelt, gelieve uw dierenarts hiervan in kennis te stellen.

Speciale waarschuwingen: De behandeling dient gestaakt te worden, als er bijwerkingen voorkomen en een dierenarts dient te worden geraadpleegd. Vermijd het gebruik bij gedehydrateerde, hypovolemische of hypotensieve dieren; in deze gevallen is er een potentieel verhoogd risico van nefrotoxiciteit. Andere NSAID’s, diuretica, anticoagulantia, aminoglycoside-antibiotica en stoffen met een hoge eiwitbinding kunnen concurreren voor die binding en dit kan derhalve leiden tot toxische effecten. Metacam mag niet samen met andere NSAID’s of glucocorticosteroïden worden toegediend.
Vóórbehandeling met ontstekingsremmende stoffen kan bijkomende of toegenomen bijwerkingen veroorzaken. Met zulke geneesmiddelen moet een behandelingsvrije periode van tenminste 24 uur voor aanvang van de behandeling in acht worden genomen. Echter, voor het bepalen van de behandelingsvrije periode dient rekening te worden gehouden met de farmacokinetische eigenschappen van de eerder gebruikte producten. In geval van overdosering is een symptomatische behandeling aangewezen. Personen met een bekende overgevoeligheid voor NSAID’s moeten contact met het diergeneesmiddel vermijden.
In geval van accidentele inname,dient onmiddellijk de arts te worden geraadpleegd en de bijsluiter of het etiket te worden getoond.

Speciale voorzorgsmaatregelen bij bewaren: Buiten het bereik en het zicht van kinderen bewaren. Houdbaarheid na opening van het flesje : 6 maanden. Niet te gebruiken na de vervaldatum vermeld op de doos en de fles.

Verpakkingsgrootte: 10, 32 of 100 ml flesje.

Fabrikant: Boehringer Ingelheim Vetmedica GmbH, Duitsland.

 

Cortaphen

Samenstelling: Bevat per dragee: 80 mg phenylbutazon, 0,25 mg dexamethason en 87,5 mg ascorbinezuur.

Indicaties: Niet septische chronische orthopedische ontstekingen bij honden, zoals gewrichts- en spieraandoeningen, artrose, synovitis, tendinitis, tendovaginitis en myositis.

Bewaring: Bij kamertemperatuur (15-25 C) in goed gesloten verpakkingen en buiten het bereik van kinderen bewaren.

Waarschuwingen: Niet toedienen aan honden lichter dan 8 kg.

Toedieningwijze en dosering: Uitsluitend voor orale toediening bij honden. De aanbevolen dosering bedraagt 20 mg phenylbutazon, 0,0625 dexamethason en 21 mg ascorbinezur per kg lichaamsgewicht per dag, ofwel 1 dragee Cortaphen Forte per 4 kg lichaamsgewicht, te verdelen over twee giften per dag.

Contra-indicaties:
-virusinfecties
-diabetes mellitus
-osteoporose
-hart- en nierafwijkingen
-schimmelinfecties
-cornea ulcera
-brandwonden
-toediening aan zeer jonge dieren
-in hoge dosering bij drachtige dieren

Bijwerkingen:
-verhoogde kans op bloedingen
-verhoogde kans op maagulcera
-leukopenia
-agranulocytosis
-thrombocytopenie
-aplastische anemie

Diergeneesmiddel UDA Reg NL 3380
Registratiehouder: Fort Dodge Animal Health Benulux B.V.

 

Previcox

Twee vormen: Previcox 57 mg kauwtabletten voor honden en Previcox 227 mg kauwtabletten voor honden

Gehalte aan werkzame en overige bestanddelen: Elke tablet bevat Firocoxib 57 mg of Firocoxib 227 mg Ijzeroxiden (E172) Karamel (E150d)

Houder van de vergunning: Merial, Lyon Frankrijk.

Dieren waarvoor het diergeneesmiddel bestemd is: Honden

Indicaties: Voor de verlichting van pijn en ontsteking geassocieerd met osteoartitis in honden.

Dosering voor elk doeldier: 5mg per kg eenmaal daags

Wijze van toediening: Oraal. De tabletten kunnen met of zonder voedsel toegediend worden. De aanbevolen dosering niet overschrijden. De duur van de behandeling is afhankelijk van de respons die wordt gezien. Aangezien de veldstudies gelimiteerd waren tot 90 dagen, moet een behandeling van langere duur zorgvuldig overwogen worden en onder regelmatig toezicht staan van een dierenarts.

Contra-indicaties: Niet gebruiken bij drachtige of lacterende teven. Laboratoriumstudies bij konijnen hebben maternotoxische en foetotoxische effecten aangetoond bij doseringen die de aanbevolen behandelingsdosis van honden benaderen. Niet gebruiken bij dieren jonger dan 10 weken oud of bij dieren die minder dan 3 kg wegen. Niet gebruiken bij dieren die lijden aan een maagdarmbloeding, met afwijkende bloedwaarden of met stollingsstoornissen. Bijkomend geen corticosteroïden of andere niet steroïdaal anti-inflammatoire geneesmiddelen (NSAID’s) gebruiken.

Bijwerking: Braken en diarree werden incidenteel opgemerkt. Deze reacties zijn in het algemeen van voorbijgaande aard en omkeerbaar wanneer de behandeling wordt gestopt.
Indien bijwerkingen optreden zoals braken, regelmatige diarree, occult bloed in de faeces, plots gewichtsverlies, anorexie, lethargie of achteruitgang in de biochemische parameters van nier of lever, moet het gebruik van het product worden gestopt en moet advies van een dierenarts worden ingeroepen. Indien U andere bijwerkingen vaststelt, gelieve uw dierenarts hiervan in kennis te stellen.

Speciale voorzorgsmaatregelen bij bewaren: Buiten het bereik en zicht van kinderen bewaren. Dit geneesmiddel vereist geen speciale voorzorgen voor de bewaring. Niet gebruiken na de vervaldatum die wordt vermeld op de verpakking. Gehalveerde tabletten moeten terug in de originele verpakking en kunnen tot 7 dagen worden bewaard.

Speciale waarschuwingen: Het gebruik bij zeer jonge dieren, of bij dieren met een vermoedelijke of bevestigde stoornis van de nier-, hart- of leverfunctie kan een bijkomend risico inhouden.Indien het verbruik niet kan worden vermeden, dienen deze dieren onder nauwgezet diergeneeskundig toezicht geplaatst te worden. Vermijd het gebruik bij alle gedehydrateerde, hypovolemische dieren of dieren met een verlaagde bloeddruk, aangezien er een risico op een verhoogde nefrotoxiciteit is. Gelijktijdige toediening van potentieel nefrotoxische geneesmiddelen moet vermeden worden.
Gebruik dit product onder strikt diergeneeskundig toezicht wanneer er een risico is op een maagdarmbloeding, of wanneer het dier voordien een intolerantie vertoonde voor NSAID’s. De behandeling moet afgebroken worden wanneer één van de volgende symptomen wordt opgemerkt: regelmatige diarree, braken, occult bloed in de faeces, plots gewichtverlies, anorexie, lethargie of achteruitgang van de biochemische parameters van nier of lever. Een voorafgaande behandeling met andere anti-inflammatoire stoffen kan resulteren in bijkomende of verhoogde bijwerkingen. Bijgevolg moet een behandelingsvrije periode met zulke geneesmiddelen van tenminste 24 uur vóór de aanvang met previcox gerespecteerd worden.De behandelingsvrije periode moet echter rekening houden met de farmacokinetische eigenschappen van de voordien toegepaste producten.

Previcox mag niet in combinatie met andere NSAID’s of glucocorticosteroïden toegediend worden. Ulceraties in het maagdarmkanaal kunnen door corticosteroïden verergeren bij dieren die niet-steroïdale anti-inflammatoire geneesmiddelen krijgen. Een bijkomende behandeling met moleculen die een invloed hebben op de renale bloedsomloop, bevoorbeeld diuretica of Angiotensine Converterende Enzyme (ACE) remmers, moeten plaatsvinden onder klinisch toezicht. Gelijktijdige toedieningvan potentieel nefrotoxische middelen moet vermeden worden aangezien er een verhoogd risico kan zijn op nefrotoxiciteit. Gelijktijdig gebruik van andere actieve substanties die sterk eiwitbindend zijn, kan met firocoxib in competitie staan voor de binding, en kan dus leiden tot toxische effecten. Bij accidentele opname, onmiddellijk medische bijstand inroepen en de bijsluiter of het etiket aan de arts tonen.

Overige informatie: Previcox kauwtabletten zijn voorzien van een breukgleuf om een juiste dosering te vergemakkelijken en bevatten karamel en rookaroma om de toediening aan honden te vergemakkelijken.

Werkingswijze: Firocoxib is een niet steroïdaal anti-inflammatoir geneesmiddel (NSAID), dat werkt door een selectieve inhibitie van cyclooxigenase-s (COX-2) gemedieerde prostaglandine synthese. COX-2 is de isoform van het enzym waarvan wordt verondersteld dat het vooral verantwoordelijk is voor de synthese van prostaglandine mediatoren voor pijn, ontsteking en koorts. In vitro analyses van het volledige bloed bij honden vertoont firocoxib ongeveer een 380-voudige selectiviteit voor COX-2 t.o.v. COX-1.

 

Arthri-dog; (In Nederland niet verkrijgbaar)

Arthri-dog is een pijnstiller die in de Benelux niet meer te verkrijgen is. Het geneesmiddel is meer dan 20 jaar te verkrijgen geweest in Nederland. Het bestaat uit Vitamine C, een 1,79 mg Prednisolon en 80,86 mg Phenylbutazon. In onze kliniek werden vrijwel alle gewrichtsproblemen met dit middel behandeld. De werking ervan was heel goed te noemen. In de praktijk bleek het namelijk helemaal niet nodig om volgens de voorgeschreven dosering te werken. In lagere dosering werkte het middel heel goed. Als het gedurende langere tijd toegepast werd kon, zelf bij jarenlange toepassing, geen biochemische bloedparameterveranderingen worden vastgesteld.

Waarom dan niet meer verkrijgbaar?
De firma vroeg voor dit geneesmiddel geen Nederlandse registratie aan. Derhalve mocht het niet meer gebruikt worden na het verlopen van de tijdelijke registratie.
Een trieste zaak omdat op deze wijze honden goed en goedkoop geholpen konden worden zonder bijwerkingen.
Maar regelgeving en goede diergeneeskunde gaan helaas niet altijd hand in hand.

NSAID’s kunnen enerzijds dus beschouwd worden als een zegen in de zin dat het ons in staat stelt om pijn bij dieren te behandelen. Maar zoals bij de meeste NSAID’s blijkt kunnen ze als bijwerking klachten van het gastro-intestinale systeem veroorzaken. En (weliswaar in uitzonderingsgevallen) acuut lever en nierlijden.

Uitzondering op deze algemene regel vormt dus de komst van de specifieke Cox 2 remmer in de vorm van Previcox.

 

Natuurlijke ondersteuning

Al met al waren deze bijwerkingen de reden om me enige jaren geleden, nadat de beschikbaarheid van Arthridog ten einde kwam, te gaan verdiepen in de mogelijkheden die andere natuurlijke middelen boden ter ondersteuning van de behandeling van gewrichtsaandoeningen.

Tijdens deze zoektocht zette ik steeds vaker naast de NSAID’s, MSM, Glucosamine en Chondroïtine in. Middelen die in de praktijk een duidelijke verlichting van de klachten gaven.
Probleem werd de grote hoeveelheid tabletten die vaak geslikt moesten worden. Toen de grondstoffen van deze tabletten beschikbaar kwamen was dit probleem snel achter ons te laten en werd het mogelijk de “Gewrichtsformule” samen te stellen. Dit voedingssupplement kent inmiddels een grote schare tevreden gebruikers. Veelal is het mogelijk de hoogte van de dosering van de NSAID’s op korte termijn te verlagen. Inmiddels zijn er meerdere van soortgelijke producten voor honden en katten op de markt verschenen. Het verschil zit hem tussen deze producten vooral in de concentraties van de grondstoffen.

Uit onderzoek is gebleken dat de combinaties van voedingssupplementen het meest effectief zijn bij chronische gewrichtsklachten bij mens en dier. Onlangs (november 2005) zijn in Amerika de resultaten bekend geworden naar een zeer uitgebreid humaan dubbelblind onderzoek bij 1258 patiënten met chronische knieartrose.

In dit onderzoek bleek dat de beste resultaten wat betreft klachtenvermindering werden verkregen bij het gebruik van combinatiemiddelen met zowel Chrondroïtine als Glucosamine. De resultaten waren beter dan de resultaten van beide supplementen afzonderlijk. Er werd zelfs een beter resultaat behaald dan met een specifieke pijnstiller ( Celecoxib/ cox 2 remmer) werd bereikt.
In een eerder onderzoek was al gebleken dat de combinatie van Glucosamine en MSM samen beter werkt dan deze voedingssupplementen afzonderlijk.

MSM (methyl-sulfonyl-methaan) is organisch gebonden zwavel, de vorm waarin zwavel van nature voorkomt in alle levende organismen en biologisch actief is. Zwavel is rijkelijk aanwezig in bindweefsel, botten, tanden, pezen, gewrichten, spieren, huid, haren en nagels. De zwavel zorgt dat deze weefsels soepel, elastisch en stevig blijven en hun optimale structuur behouden. Zwavel helpt ook mee aan het gezond en vitaal houden van de lichaamscellen. In de cellen zelf is zwavel betrokken bij de energieproductie. Daarnaast is zwavel belangrijk voor de juiste doorlaatbaarheid van de celwand. Zwavelbruggen zijn verantwoordelijk voor de ruimtelijke structuur van enzymen. Zonder zwavelverbindingen ontstaan enzymen met een afwijkende ruimtelijke structuur die biologisch inactief zijn. Tekorten aan zwavel leiden tot verminderde aanmaak van biologisch actieve enzymen, waardoor allerlei stofwisselingsprocessen minder goed verlopen.

Glucosamine is een aminosuiker (aminomonsaccharide) en een belangrijke bouwsteen van de GAG’s (glucosamineglycanen) die de matrix vormen van het kraakbeen. Glucosamine wordt geproduceerd door de kraakbeencellen. Een voldoende hoog gehalte aan glucosamine helpt de aanmaak en opbouw van kraakbeen op peil te houden. Glucosamine wordt goed opgenomen in het maagdarmkanaal en is veilig in het gebruik. Behalve als bouwsteen van het kraakbeen is Glucosamine ook van belang in het bindweefsel en de gewrichtsvloeistof. Het is een van de hoofdbestanddelen van de synoviale vloeistof.

Chrondoïtinesulfaten vormen de belangrijkste glucosamineglycanen (GAG’s) die in het kraakbeen worden aangetroffen. Het speelt een belangrijke rol bij de mechanische eigenschappen van het kraakbeen. Het is verantwoordelijk voor de elasticiteit en veerkracht van het kraakbeenweefsel. Chrondroïtine sulfaat heeft een ontstekingsremmende werking. Het remt de prostaglandine activiteit. Daarnaast werkt chrondroïtine sulfaat als antioxidant. Maar ook proteolytische enzymen die bijdragen aan de degradatie van het kraakbeen worden geremd.

Vitamine C staat de laatste jaren steeds meer in de belangstelling in verband met het behoud van soepele gewrichten. Vitamine C heeft een functie in de aanmaak van collageen, elastine en andere bindweefselmoleculen. Vitamine C ondersteunt de gewrichtsfunctie zo is uit dierstudies gebleken.

Mangaan is betrokken bij de synthese van kraakbeen, bot en bindweefsel. Het draagt bij aan de vorming van kraakbeenmatrix. Het sporenelement Mangaan is noodzakelijk als een onderdeel in de enzymsystemen die een rol spelen bij de opbouw van Chrondroïtinesulfaat uit glucose. Mangaan is ook nodig voor de binding van Chrondroïtine sulfaten aan de eiwitten in het kraakbeen. Een mangaan tekort leidt tot slecht kraakbeenherstel, waardoor de artroseproblemen verergerd worden. Mangaan gebonden aan orotaat wordt veel beter opgenomen door het lichaam door het lichaam dan de standaard vormen van Mangaan en is daarom zeer werkzaam. Mangaan beschermt bij ouderdomsverschijnselen.

Vitamine E is een van de belangrijkste anti-oxidanten. Als anti-oxidant helpt vitamine E het lichaam de vrije radicalen te bestrijden die zeer schadelijk zijn voor alle cellen en weefsels in het lichaam. Dat geldt ook voor de synoviale membranen die de gewrichten bedekken. In reumatisch weefsel worden 200 maal zoveel vrije radicalen gevonden dan in niet reumatisch weefsel. Toegevoegde anti-oxidanten, zoals vitamine E zijn daarom ook belangrijk voor de behandeling van artritis en artrose. Ook kan een aanvulling van vitamine E gunstig zijn bij verschillende auto-immuunziekten, inclusief artrose.

Boswellia Serrata heeft een beschermende werking op de gewrichtscomponenten door het afremmen/onderdrukken van de afbrekende enzymen, die de verslechtering van de gewrichten in gang zetten. Boswellia verhindert ontstekingsbevorderende mediatoren (overdrachtsstoffen van ontstekingscellen, bijvoorbeeld leukotriënen) hun werk te doen. Boswellia serrata werkt dus ontstekingsremmend door de bloedtoevoer te bevorderen naar het aangetaste gedeelte en vergroot de reparatie van de lokale vezels die zijn beschadigd door de ontsteking. Boswellia serrata werkt ontstekingsremmend en pijnstillend.

Brandnetel is werkzaam bij osteoartritis. Uit onderzoek blijkt dat toepassing van brandnetelextracten er aan bij kan dragen dat het gebruik van NSAID’s kan worden verminderd.

Curcuma longa remt het vrijmaken van arachidonzuur uit de celmembranen. Dit is een hele belangrijke stap in de vorming van prostaglandines. Ook de lypoxygenase en cyclo-oxygenase 2 (Cox-2) worden geremd, wat naast de productie van prostaglandines ook die van leukotriënen vermindert. Dit kruid helpt zo bij het soepel houden van gewrichten. Daarnaast ondersteunt het de spijsvertering. Maar ook de gunstige invloed op hart en bloedvaten dient vermeld te worden. Het helpt bij de verlaging van het cholesterolgehalte.

Duivelsklauw (Harpagophytum). De ontstekingswerende eigenschappen van de Duivelsklauw zijn in diverse onderzoeken vast komen te staan. Daarnaast werkt dit kruid pijnstillend. Het gehalte aan urinezuur in het bloed wordt er ook door verminderd.


Bony Gewrichtsformule

(Volgens het recept van dierenarts P. Boskamp)

De Bony Gewrichtsformule is een natuurlijk middel ter ondersteuning van de gewrichten in geval van arthrose en andere chronische gewrichtsklachten.

Bony Gewrichtsformule is een voedingssupplement voor honden en katten. Uit onderzoek is gebleken dat Glucosamine en Chrondroïtine een belangrijke rol vervullen bij het normaal functioneren van gewrichten.

Glucosamine is stof die in het lichaam geproduceerd wordt door de kraakbeencellen. Als zodanig is het een bouwsteen van een aantal stoffen die bijdragen aan de opbouw van het kraakbeen en het bindweefsel, de zgn. glycosaminoglycanen (GAG) en proteoglycanen. Deze stoffen spelen een belangrijke rol in de veerkracht van het kraakbeen en bindweefsel. Zo spelen de proteoglycanen een belangrijke rol in het stroperig houden van het gewrichtsvocht en stimuleren ze de opbouw van het kraakbeen zelf.

Chrondroïtine sulfaat is de belangrijkste GAG in het gewrichtskraakbeen in de zin dat het helpt de elasticiteit en de veerkracht van het kraakbeenweefsel te behouden. Het heeft daarnaast een ontstekingsremmende werking o.a. door zijn anti-oxidantwerking.

Mangaan speelt een belangrijke rol bij de vorming van kraakbeen. Het helpt bij de bestrijding van de algehele degeneratie van het gewricht.
Het is nodig als onderdeel van enzymsystemen die een rol spelen bij de opbouw van Chrondoïtine sulfaat.

Vitamine C is als anti-oxydant belangrijk voor vele vitale functies in het lichaam. In geval van degeneratieve processen is er een verhoogde behoefte aan anti-oxydanten.

Curcuma longa extract is zeer rijk aan curcumine. Curcuma remt het vrijmaken van arachidonzuur uit de celmembraan, een heel belangrijke stap in de vorming van prostaglandines. Het remt verder de Cox 2. Zo helpt het bij het behoud van soepele gewrichten.

MSM (Methyl Sulfonyl Methaan) is een organische zwavelverbinding. Het wordt o.a. gebruikt voor de vorming van het bindweefsel- eiwit collageen dat onder meer in het gewrichtskraakbeen aanwezig is. MSM werkt sterk ontstekingsremmend en versterkt de werking van de meeste vitaminen en andere voedingsstoffen.
De combinatie van MSM, glucosamine en chrondroïtine, zo heeft onderzoek uitgewezen, hebben een sterker effect dan de toepassing van deze stoffen afzonderlijk. (P.R. Usha et al, 2004)

Urtica dioica heeft een gunstige uitwerking bij o.a. osteoarthritis en reumatoïde arthritis. Uit onderzoek is gebleken dat het gebruik van NSAID’s kon worden vermiderd door het gebruik van Urtica. NSAID’s zijn de medicijnen die doorgaans bij chronische ontstekingsprocessen en degeneratieve processen van de gewrichten worden ingezet.

Omega 3 vetzuren EPA (eicosapentaeen zuur) en DHA (docosahexaeenzuur), zijn twee meervoudig onverzadigde vetzuren. Deze vetzuren zijn o.a. voorloper van een soort van prostaglandinen, die een ontstekingsremmende werking hebben. Tegelijkertijd remmen ze de vorming van een ander soort van prostaglandinen, die de ontsteking stimuleren. Deze vetzuren kunnen helpen de ontsteking en zwelling bij arthitis te verminderen. Als zodanig kunnen ze helpen naast het gebruik van de gewrichtsformule.
(Barleans oil bevat een zeer hoog gehalte aan EPA).

Também poderá gostar
Clientes que compraram este produto também compraram: