Success stories

Het verhaal van Boots (en de Bony Farma Gewrichtsformule)

 “In juli 2015 kwam een sterk vermagerde Bordeaux Dog op ons pad, via het asiel in Sint Truiden. Bij het opvragen van de informatie van deze lieve hond, gaf het asiel duidelijk aan dat de hond 6 jaar oud was en aan zware HD leed. HD is heupdysplasie, een gewrichtsafwijking aan de heup.

We hebben toen in overleg met onze dierenartspraktijk (Diergeneeskundig Centrum Beek) voor de zekerheid röntgenfoto’s laten maken. De artsen in het centrum hebben zich vervolgens over de foto’s gebogen en zagen dat het heel erg was. Ik kreeg het advies om hier héél goed over na te denken. Hij had nauwelijks nog heupkommen en zijn knieën waren heel slecht.”

 “Voor ons was het duidelijk dat we geen operatie zouden doen, maar wilden deze hond gewoon nog een paar laatste jaren geven. Dus gingen we richting Sint Truiden om te kijken of er een match was met onze andere Bordeaux Dog puppy. De twee konden het heel goed met elkaar vinden en ons besluit stond vast. Deze hond nemen we mee naar huis.”

 “Hij zag er wel heel erg mager uit, liep ontzettend slecht. Hij zwabberde met zijn poten en hijgde ontzettend. Hij kreeg een lading aan pijnstillers mee van het asiel, met de boodschap één keer per 2 maanden zijn bloed te controleren in verband met de heftige medicatie die hij kreeg: Metacam. Hij zou dit immers moeten blijven gebruiken”.

 

“Om Boots de rit naar de dierenarts te besparen, maakten we een afspraak bij het Diergeneeskundig Centrum Beek voor huisconsult. De arts schrok ook van de gesteldheid van de hond. Ze onderzocht hem uitgebreid en nam met ons de medicatie door. Ze vroeg of wij wel eens gehoord hadden van gewrichtsformule. Ze legde het ons uit en ik vroeg haar op de vrouw af: “Verkoop je dit voor je baas of ben je echt overtuigd van de werking?”.  Ze antwoordde dat ze veel positieve geluiden hoorde over de gewrichtsformule en dit met eigen ogen ook zag bij andere patiënten. Dat is het moment dat wij besloten om de Bony Farma Gewrichtsformule ook te gaan gebruiken en na een paar weken merkten we al verschil. Boots werd langzaam voller, hij werd minder stram en op een gegeven moment kon hij zelfs zonder pijnstilling”

“Dit is nu twee jaar geleden. Inmiddels springt Boots zelfs soms als een lammetje… je zou het niet zeggen dat hij 8 is en heel zware (niet overdreven) HD heeft.”

 “In de tussentijd heeft hij nog maar 1x een paar dagen pijnstilling nodig gehad. Dit was na een weekje vakantie, waarin hij nauwelijks at (het poeder gaat namelijk door zijn vlees of over zijn brokken) en elke dag flinke inspanning had moeten leveren om te kunnen gaan wandelen.

 Kortom, wij zijn voor Boots heel erg blij met dit middel op natuurbasis. We kunnen het iedere hond met gewrichtsproblemen van harte aanbevelen!”

 

Jolanda Ramakers

We can't find products matching the selection.